anekdotes

 • Bram kan weer plassen!

  Blaasontstekingen bij katten

  Toen poes Bram keer op keer al klagend miauwend op zijn kattenbak ging zitten en er geen plasje kwam, moest ik snel ingrijpen. Blaasontstekingen bij katten komen frequent voor en soms kan het levensbedreigend zijn, indien de uitgang verstopt zit met bvb gruis. Bij Bram was het nodig om hem te sonderen, d.w.z. een dun buisje tot in de blaas te brengen zodat de urine uit de overgevulde blaas kon lopen. Met de nodige pijnstillers kon hij gelukkig snel weer plassen en door hem een speciaal blaasdieet te geven, hopen we in de toekomst zijn blaas gezond te houden!

  Meer over blaasproblemen
 • Iets te schoon gelikt!

  Opgelet met huishoudproducten

  Zitta kwam op de praktijk met op het eerste zicht een bizar letsel aan de tong. Ze had erg veel pijn aan haar tong en kon zelfs niet eten. Na wat speurwerk zal de boosdoener meest waarschijnlijk een huishoudprodukt zoals dettol spray of bleekmiddel geweest zijn.

  Poezen lopen er per ongeluk door en wassen zich achteraf schoon. Dat geeft dan chemische verbranding van de tong. Gelukkig is de wonde geheeld en kan Zitta terug eten, maar als je het weet, kan je het litteken op haar tong nog steeds zien.

 • Pechvogeltje

  Leo, een echte vechter

  Voor kater Leo zag het er even heel slecht uit. In Niel was hij bij iemand komen aanlopen op drie poten, in erbarmelijke toestand. Via de lieve mensen van de zwerfpoezen Rupelstreek kwam hij aan op de praktijk: Een van zijn achterpoten vertoonde een open beenbreuk van enkele weken oud, zo erg dat zijn onderbeen al afgestorven was. Op zijn staart zat een lelijk abces en de huid van zijn linkervoorpootje was zo erg afgeschaafd (waarschijnlijk na aanrijding, dat het zelfs niet gehecht kon worden. Ook was hij erg vermagerd.

  Echter , Leo bleek een vechter! Zijn achterpootje heb ik jammer genoeg moeten amputeren, maar zijn voorpoot heb ik onder verband laten helen, en met goed wat pijnstillers en een fikse dosis antibiotica tegen de infecties, knapte Leo zinderogen op! Het bleek ook nog eens een schat van een poes te zijn, en hij heeft nu een mandje gevonden bij een hele lieve dame uit Aartselaar.

 • Een nieuw maatje voor Jodi

  Welkom Woody !

  Omdat ik een echte dierenliefhebber ben en altijd honden heb gehad, duurde het ook niet heel lang nadat mijn lieve oude hond Maya gestorven was, voor ik weer een hond wou verwelkomen in ons gezin. Mijn oog viel op asielhond Jodi, een wat angstige hond , die in beslag genomen was bij een hondenhandelaar. Twee jaar oud en het enige dat ze kende was haar hok… met veel geduld en liefde kreeg ze opnieuw wat vertrouwen in mensen en leerde ze stapje voor stapje de wereld kennen: de straat (beetje eng mat al die auto’s), mensen die haar willen aaien (wat is dat nu?), speelgoedjes (die met een piepje erin zijn wel leuk!), het bos (rare plek met al dat groen, maar de konijntjes zijn wel leuk om achterna te gaan!).

  Maar het was pas nadat haar maatje Woody erbij kwam, dat ze helemaal open bloeide. Van een angstige hond veranderde ze in een blije hond, al blijft haar slechte socialisatie ervoor zorgen dat ze nieuwe situaties altijd eerst wat wantrouwig bekijkt…

 • Kleine poesjes

  Word een opvanggezin!

  Het is weer vakantie. Een leuke tijd, zon, ontspanning. Maar ook traditioneel de periode dat er weer heel veel kittens worden geboren. Deze pluizige bolletjes worden maar al te graag in huis genomen, maar eens ze volwassen (en geslachtsrijp zijn), wil het wel eens mis gaan. Tijdig castreren en steriliseren is de boodschap, want asielen en kattenopvang weten niet waar blijven met al die kleine poesjes.

  Wil u uw steentje bijdragen, waarom geen opvanggezin worden? U vangt tijdelijk kleine kittens op, totdat ze de leeftijd hebben bereikt om naar hun definitieve thuis te gaan (uiteraard gecastreerd/gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd en gechipt). Deze twee lieverds heb ik een maandje in huis gehad, en nu kunnen ze aan hun nieuwe leven beginnen elders… Heeft u interesse, neem gerust contact met me op!

  Contacteer me
 • Fluffie wil niet eten ...

  Een steen in de blaas

  Toen Fluffie het konijntje niet meer wilde eten, waren zijn eigenaars gelukkig alert genoeg om hem meteen te laten nakijken. Niet eten is inderdaad bij konijnen een spoedgeval. Als ze om welke reden dan ook niet eten , bvb pijn, slechte tanden, dan valt bij konijnen het maagdarmstelsel stil, en hieraan kunnen ze sterven.

  Bij nazicht vond ik niet veel bijzonders maar op een r�ntgenfoto bleek er een grote steen in Fluffie’s blaas te zitten! Door de pijn weigerde hij nog te eten…

  Via een operatie is de steen verwijderd en Fluffie doet het nu heel goed. Wel krijgt hij een andere voeding, want mogelijk kan voeding bij gevoelige konijnen een factor zijn in het ontwikkelen van een blaassteen.